Underhållning och Mode

Så här rengör du dina bröllopsklänningar

Varje kvinna kommer säkert att hålla med om att bröllopsklänningen är en av de största modeinvesteringarna som ska göras under en livstid. Denna klänning symboliserar inte bara din övergång från att vara ensam kvinna till en lycklig fru, men det är också betydelsefullt i den meningen att det här är den klänning du bar på din äktenskapsdag. Eftersom brudklänningar är mycket viktiga för oss kvinnor, är det bara passande att vi också bör veta hur vi ska rengöra våra klänningar efter användning. Varje nygift brud borde lära sig grunderna i att städa upp brudklänningar så att du kan se den se ut som ny och återuppleva de minnen du har på den speciella dagen.

Steg vid rengöring av brudklänningar:

De flesta etiketterna på bröllopsklänningar indikerar att dyra rengöringsprocedurer inte ska göras vid rengöring, eftersom det bara kommer att förstöra glansen och klänningens naturliga utseende. Det finns vissa hem rättsmedel dock att du kan göra för att bevara skönheten i din bröllopsklänning:

1. Gör en noggrann kontroll på din klänning innan du utför rengöringsprocessen. Det är bara viktigt att du känner till de klädfärger som färgades samt tygerna som används för att skapa din klänning. På det här sättet kommer du att kunna känna till vilken typ av rengöringsmedel du ska använda för att städa din klänning. En del av klänningen som brukar färgas ligger under tåget av klänningen. Om inte tåget bärs mest av tiden under ditt bröllop kommer detta troligen att locka mycket smuts och fläckar, eftersom den här delen av klänningen kommer att fungera som en mop och skopa smuts som kommer i vägen.

2. Förbered alla de saker du behöver för rengöring. Det nästa du behöver göra är att förbereda de nödvändiga föremålen som behövs för att rengöra din klänning som mildt rengöringsmedel, icke-klorblekmedel, tvättborste, tandborste (för noggrann avlägsnande av fläckar) , ett badkar med vatten och andra fläckavlägsnande lösningar. Se till att du endast använder milda rengöringslösningar för att förhindra att klänningen skadas och för att undvika missfärgningar som kan förstöra hela klänningen.

3. Kippa aldrig hela klänningen medan du gör rengöringsprocessen. Se till att du hittar de färgade områdena på din klänning och koncentrera dig bara på dessa delar under rengöring. Undvik att nedsänka hela klänningen under vattnet, eftersom detta kommer att absorbera mycket vatten och i sin tur kommer klänningen vara tyngre att bära och därigenom kommer rengöring att bli stressande från din sida. Dessutom måste du vänta en längre tid innan din klänning torkar upp och din klänning kommer sannolikt att se “sagging” efter rengöring.

4. Observera korrekt rengöringsprocedur – Fördjupa de smutsiga områdena i lite vatten och använd tvättmedlet samt rengöringsmedel och skrubba din klänning försiktigt med tvättborsten eller tandborsten. När fläcken har tagits bort, skölj det färgade området med rent vatten och låt det torka. Det skulle också vara till hjälp att förbereda pappershanddukar och använda den för att absorbera överflödig fukt i din klänning. Denna process kommer också att hjälpa dig att torka upp din klänning snabbt.

5. Torka upp din bröllopsklänning – Häng aldrig dig på klädstrecket under direkt solljus, eftersom detta kommer att förstöra färgen på din klänning. Bortsett från det, använd inte blåsare för att torka din klänning snabbt, eftersom klädseln kan smälta när den utsätts för höga temperaturer. Att använda torktumlare för att avlägsna överskottsvattnet är inte heller tillrådligt eftersom det också kommer att försvåra hela brudklänningen.

Rengöring av bröllopsklänningar behöver inte vara dyrt. Allt som behövs är lite kunnande och du kommer att kunna behålla din klänningens övergripande skönhet utan att behöva ta det till kemtvättarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *