Den kinesiska Denim Marknad

 

004Enligt det system MFA kvot, varje leverantörsland på väg att sina gränser för den mängd textilier och kläder som kan importeras från varje enskild nation med där den handlar. Från omkring 60 olika länder, amerikanska kvoter består av 2.400 produkter. Det var väntat att avskaffandet av kvoterna i huvudsak kommer att vara fördelaktigt att kinesiska (och till ett mindre belopp till indiska) producenter, som är kapabla att utmana sin internationella konkurrensen på grund av sin kombination av en undervärderad valuta, låga löner, och regelarbete dominans . I en orimligt twist, de flesta utvecklingsländer, som insisterade på utfasningen av UD som resurser för att öka sin export av textil och kläder till välbärgade länder, insisterade på en förlängning av kvoter eller något annat system som kan försäkra dem någon andel av välmående marknader lands förutsatt projektionen av Kinas enorma överlägsenhet. Kina, med hjälp av några andra stora utvecklingsländer, kastade de krav som Turkiet, och ett block i Afrika, Asien, Latinamerika och Västindien Basin länder.

Resultatet av Kina är inte bara på dess fördelar i lön. Det vinst också från en stor utbildad och dynamisk arbetsstyrka, NÄRHET till billiga kvalitet resurser, och uppmuntra regeringens politik, till exempel subventionerade krediter och växelkursmanipulation. Dessa aspekter, gemensamt i låga löner, kommer att skapa Kina, den mest valda leverantören för många återförsäljare, särskilt efter 2008, då sannolikheten för USA att införa garantier på kinesiska produkter har tagits bort.

Det är sannolikt att göra en känsla av konsekvens i slutet av alla WTO-textil-och konfektionskvoterna genom att analysera vad som hände när kvoter för vissa produkter, som täcker morgonrockar och bagage var nollställs 2002 som en del av kvotsystemet utfasningen. Denna förändring gav en 53 procent minskning i det genomsnittliga priset per kvadratmeter att Kina fick för sin export i dessa kategorier, från US $ 6,23 före till US $ 3,12 efter borttagning kvot. Kinas marknad bidrag i dessa poster ökade från 2002 till 2004, upp 888 procent i bagage och 1,179 procent i morgonrockar. Sammantaget konstaterar Kina nu 72,3 procent av den amerikanska kläder importmarknaden i alla produkter där kvoter togs upp under 2002.

Denim marknaden i Kina

Kina är världens ledande leverantör av denimplagg, som har 30% av världsproduktionen. Landet exporterade 1,8 miljarder dollar värd 2004. Med kvoterna tas bort, är efterfrågan väntas öka med mer än 20% under 2005. Men en regering som tas exportskatt och hotande USA och EU för att skydda hota tillväxten.

Nästan alla denim plagg tillverkare i Kina gör jeans, och de flesta av dem också shorts, kjolar, klänningar och skjortor. Många företag tillhandahåller jeans som sin huvudprodukt. I vissa företag, jeans är produkter av cirka 90 procent av den totala produktionen. Jeans och shorts rapporterar för 64 procent av denim plagg export leverantörer Jackor rapporterar 16 procent, kjolar och klänningar 13 procent och skjortor 7 procent.

Enligt Global Lifestyle monitor, var genomsnittliga konsumtionen av denim kläder 2003 observerades i Storbritannien-12.9, Japan-12, Hong Kong-11.8, Italien-10.8, Kina-7.9 och Indien-3.1 objekt. Men i allmänhet konsumtion av denim klädesplagg förblir störst i USA, Tyskland och Colombia och lägst i Indien och Kina. Men, de flesta branschexperter tror denim konsumtion i Asien (alldeles särskilt Kina) för att explodera under de närmaste åren som inkomstökningar och garderobs dikterar försvinna.

Nuvarande prestanda Denim

Enligt officiella uppgifter, Kinas export av denimmaterial ökade kraftigt under första halvåret 2005. Kinas export av bomull denim tyger (HS 520942) ökade 17,80% i volym under årets första sex månader till 193 miljoner kvadratmeter till Hongkongs denim är hårt ökade direkta exporten till Sydkorea, Ryssland, Kambodja Indien ökade också. Priserna ökar på den tiden, i linje med mervärdesinnehåll.
Leveranserna ökade även samtidigt till 30 miljoner, vilket ger upphov i genomsnittspriset på US $ 1,71 per kvadratmeter. Kinas export till Hongkong ökade med 25% i volym, rapporterar nu 38,80% av de totala leveranserna av bomullsdenimmaterial.

Ökad efterfrågan i Kina

En större del av de tyger som levereras till Hongkong normalt vända tillbaka till fastlandet där de utnyttjas av kläder fabriker. Den plötsliga ökningen av första halvlek försäljningen till SAR (Special Administrative Region) ger viktiga bidrag av Hongkongs handelshus i denim affärer i Kina. Med slutet av kvoter på denim kläder, efterfrågan på denimmaterial var tydligen stark under det första halvåret i Kina. Enligt officiella uppgifter, direktförsäljning till andra regioner var också hårt ökat under perioden, något på grund av en ökning i klädproduktionen i dessa länder eller en minskning i den inhemska produktionen. Transporter till Sydkorea ökade 62% under perioden, som ett tydligt tecken på minskande koreanska denimproduktion. I jämförelse, en 132% hopp i exporten till Ryssland ger mer möjligen en ökning i ryska kläder utgång. Andra denim leverantörer kan också ha förlagt marknads bidrag, exempelvis taiwanesiska tillverkare.

Exporten till Indien, Turkiet och Kambodja: Ökande

Kinas transporter till Indien och Turkiet ökade samtidigt. Bidrag från dessa områden totalt denim exporten från Kina är mycket låga. Priserna ökade i linje med bättre kvalitet och mer mervärde innehåll. I Kina liksom till en annan plats, är kvaliteten på tyger öka och vara mer avancerad.

Men, var sin export till Kambodja ökat till 51% i volym. De högt värderade tyger skicka till Japan på US $ 2,69 per kvadratmeter medan lågprisprodukter köptes av Bangladesh (US $ 1,54), Ryssland (US $ 1,49) eller Mexiko (US $ 1,31).

Denim tyg återexport av Hongkong

Hongkongs handel med bomullsdenimmaterial fortsatte att öka under första halvåret, förbättrades med ökad försäljning till Kina och till andra lågkostnadsländer som Bangladesh. Hongkongs denim exportörer vinner nytta av uppgången i asiatiska kläder produktion under perioden efter kvot. Enhetsvärden minskat i en del av året i delvis på grund av sämre bomullspriser.

Hongkongs återexport av bomullsdenimtyger (HS 520942) har ökat mer än 32% i volym under den första delen av de 53.700 ton. Återexport hade redan ökat 23,80% under 2004 till 85.600 ton. Leveranserna ökade endast 28,40% i USD termer under de första sex månaderna efter det genomsnittliga priset per enhet minskade med mer än US $ 4,79 per kilo.

Kinas andel ökade återexport från HK

Inte oväntat fortsatt att bjuda in den stora delen av Hongkong handelsverksamhet i denimmaterial. Återexport till fastlandet i Kina ökade 43% under det första halvåret efter att ha stigit med 35% Kinas andel av re-exporterar en liten ökning från 60,70% ökade till 61,8% som följd.

Den viktigaste delen av denimmaterial som återexporteras från Hongkongs handlare faktiskt-kommer från Kina. Kina avslutade 88.60% av den totala återexport från Hongkong under första halvåret, ökade från 85.60% 2004. Men Hongkongs handelshus började diversifiera försäljningen till andra områden under de senaste åren. Som ett resultat i första halvlek, fick återexport av bomullsdenimmaterial till Bangladesh fördubblats. Leveranserna rapporterade 3,8 miljoner kilo, med Bangladesh vänder ut som den andra destinationen. Dess bidrag av den totala återexporten ökade från 4,70% till 7,10%.

Kinesisk denim faller för att hänga

I jämförelse, försäljningen till Kambodja och Vietnam sjönk 14,40% och 6,10% vid samma tidpunkt. Transporter till Indonesien ökade 65%, medan återexport till USA stigit, men från väldigt låga nivåer. Transporter till den amerikanska marknaden endast beräknats till 1,70% av de totala leveranserna under första halvåret. I bestämmelserna inom resurser, tappade Japan med en begränsad tillväxt i Hongkongs återexport av japansk denim tyger 8%. Men Pakistan fick bidrag från Hong Kong marknaden med en 166% höjning i handel med pakistanska denim som endast beräknats till 0,70% av den totala återexport.

Tendens och faktorer som observerats i Kinas denim industrin

Utsikterna till vissa denim plagg leverantörer i Kina är tveksamt. Stiffed konkurrens och eventuella amerikanska skyddsåtgärder kan märkbart påverka företag som inlett öka kapaciteten. Dessa företag kanske inte kapabel att återfå sina investeringar i ytterligare maskiner, som de köpt till ökad kapacitet och blivit mer gung ho.

Små leverantörer som Spotlight på low-end produktion blir det främst påverkas av den nya regeringen införde exportskatt. I intensivt konkurrensutsatt fri marknad miljö, kunde höja priserna för att balansera förlorade vinster byta till förlorade order.

Många låg-end leverantörer flyttar till värdekedjan, inriktning produktion på mellanregister och även high-end denim plagg. Dessa leverantörer spenderar mer på FoU i ordna att expandera mer exklusiva produkter.

Dessa saker har också gett många medelstora företag att vertikalt integrera produktionen och öka produktionen. Många ledande företag redan utför alla produktionsprocesser internt. Om du gör det har erbjudit dessa ledande företag lite mer utrymme för att fängsla oförutsedda merkostnader, till exempel exportskatter.

Projicera den ökade bomullsprodukter från Kina, bara man kräver att få en blick på det förflutna. Efter den tredje etappen av kvot utfasning (1 jan 2002), USA: s import av bomullsprodukter ingen längre omfattas av kvoter klättrade märkbart, på grund av till stor del på ökade transporter från Kina. Från 2001 till 2004, importvolymen (SMF) av nyligen kvotfria bomullsprodukter ökade 69,6%. Men bortsett från Kina, världens transporter minskade faktiskt 8,4%, medan kinesiska leveranser ökade med 483,9%. Eftersom importen från Kina ökat så snabbt, kostnaden per företag för dessa kategorier minskade 45,9%, en sväng ner resten av världen var oförmögen att konkurrera. Så, ökade Kinas bidrag av världens transporter av bomullsprodukter nyligen integrerats i kvotfri handel från 24% 2001 till 53% år 2004. Med Kinas förbättrad kapacitet för beklädnadsartiklar nu finns det en mindre motiv att inte föregripa också tillväxten i kinesiska sändningar av produkter som hävdes i januari 2005.

Effekten på bomull

Den ihållande diskussion om USA: s skyddsåtgärder mot kinesisk bomull textil och import kläder direkt påverkar marknaden för bomull. Med Kina som världens ledande köpare av bomull och USA som den största säljaren, kan någon ändra textil handelspolitik har stora konsekvenser för bomull. För 2005/06 beräknar USDA att Kina kommer att importera ett rekord 15,0 miljoner balar för att uppfylla den inhemska efterfrågan fabrik för fiber. Vanligtvis, USA beräknas till 55% till 60% av Kinas bomulls inköp och konstaterar att det är möjligt skulle kunna sälja en post 7-8.000.000 balar till Kina under det kommande regleringsåret.

Volymen av bomullsprodukter som exporteras från kinesiska fabriker skulle sjunka och därmed nya handelsrestriktioner, volymen av efterfrågan bomull skulle vilja? vis minskning, kanske ge ett överutbud av bomull på USA och världen mar? marknader, vilket skulle lägga fram en deprimerad utsikterna för pris.

Uppgraderingar Exportskattekrafter kvalitet, högre priser

Kina denim jeansproducenterna ökar FoU-anläggningar och öka produktionen för att vinna i konkurrenskraft i kvotfri marknad. Men, på grund av en ny exportskatt tas ut av regeringen i Kina, är det uppskattas att många leverantörer kommer att höja priserna.

Exporten i vissa kläder kategorier, som täcker jeans är beskattas uppgick till $ 0,02419 till 0,06049 $ per objekt per kilo. Kina tjänstemän tillämpade export taxa att motivera leverantörer att producera mer exklusiva design som ett alternativ för försett marknaden med låga priser, produkter med lågt värde.
Den nya avgiften beräknas driva produktionskostnaderna upp 3 till 6 procent, men huruvida detta ökade kostnader kommer att distribueras till köparna beroende på storleken på leverantören.

Även om många ledande företag fortfarande kan erbjuda att ta upp den extra kostnaden, kommer många små leverantörer inte har något annat val än att höja produktpriserna i ordna att hålla vinstmarginalerna.

Den exportavgift kommer inte att störa denim jean priser på Jiaxing Union Plagg Co Ltd, en större Hongkong-ägt företag som producerar för Lee. Med tanke på de förestående skatte månader innan den tillämpades; Zhejiang-provinsen-baserade företaget var kapabel att uppdatera avtalen med kunderna. Jiaxing Unionen kommer också att vara i stånd att ta upp den extra kostnaden i fall där kunden inte behöver omförhandla.

Många företag som kan bära den extra kostnaden normalt inte höja priserna för långsiktiga kunder. Men kommer deras innovativa design ges till projektioner till ett högre pris.

Men många små och medelstora leverantörer som hade upphandlas extra maskiner för att öka produktionskapaciteten och visa sig mer konkurrenskraftiga på kvotfritt marknad kommer nu att minska tillverkningskostnaderna för att hålla verksamheten. Eftersom de små marginalerna inte kan underlätta för dem att återkräva det belopp som investeras i ny utrustning, kommer många att behöva höja priserna, även för välbyggda klienter, för att hålla den flytande.

Expansion och nya etableringar i Kina

Bortsett från storleken, är Kina denim jean leverantörer ökar FoU-anläggningar för att bygga upp mer exklusiva produkter och öka effektiviteten för att minska kostnaderna. Leverantörer, som redan är etablerade som syftar helt enkelt på storskalig produktion av billiga produkter, kommer att undgå konkurrenskraft på den internationella marknaden om de inte komponera också förändringar. Den förutsägbara steg att öka priserna för att reagera på kostnaderna skulle göra sina low-end produkter ogynnsam bland köparnas aspekter för bättre kvalitet designer på endast något stigande priser.

Många företag som Jiaxing unionen och Jiaxing Roma Garment Co Ltd, koncentrerar sig på forskning och utveckling på nya tyg och fiberblandningar, överlägsen tvätt-och efterbehandling teknik och nya idéer. Jiaxing Roma sätter sina ansträngningar i varumärkesutveckling, ett framsteg företaget glimtar som avgörande för att få sitt mål att ta emot stora andel av den internationella marknaden. Företaget exporterar nästan 100.000 jeans varje månad till Japan och Sydkorea.

Vertikalt integrerade produktionen att öka ut sätta och minska kostnaderna finns åtgärder som genomförs av Kina denim jean leverantörer. Redan innan exportskatten tillämpades, hade många leverantörer redan inställd expansionsplaner i väntan på de upphöjda order och ökad konkurrens om att upphävandet av kvoter skulle ge. Dessutom, att upphandla senaste maskiner, är många företag som kommer med nya fabriker. I många fall kommer den utveckling öka kapaciteten med 50 procent. Den extra fabrikslokaler kommer att användas inte bara för att hysa fler symaskiner utan också att skapa workshops för tyg vävning, tvätt, efterbehandling och färgning.

Så, har exportskatten gjorde det avgörande för leverantörer att vinna på alla dessa expansionsplaner. För närvarande Shunde Changrun Garment Co Ltd utför de flesta tvätt-och ytbehandlingsprocesser i egen regi medan entreprenader tyg vävning till lokala kvarnar. För att sätta ihop produktionen, företaget inrätta en vävning fabrik i Jiangmen, Guangdongprovinsen. Anläggningen, förväntas vara funktion genom att under en kort period, kommer att rymma 50 värjor med förmågan att väva 300.000 meter denimtyg månad.

För närvarande Shanghai Gavin International Trading Co Ltd fungerar genom underleverantörer av tyg vävning och färgning, men har för avsikt att ha kapacitet att genomföra dessa processer internt under kort tid. Företaget tillverkar för Gap i USA och exporterar mer än 40.000 jeans varje månad.

Förutom för tyg vävning, Zhuhai New Chengshin Clothing Co Ltd gör alla processer internt. Bolaget har inte för avsikt att ställa in eller skaffa ett tyg väveri i nära framtid. Som ett substitut, kommer den att upphandla ny utrustning till sina befintliga anläggningar.

International Textile Group, Inc. (ITG) i mitten av 2005 förklarat att den kommer att ställa en state-of-the-art denim fabrik i staden Jiaxing, Zhejiang-provinsen, Kina. Installations är ett joint venture partnerskap som heter Cone Denim (Jiaxing) Limited, 51% ägs av ett dotterbolag till ITG (en WL Ross & Co företag) och 49% ägs av ett dotterbolag till Novel Holdings Limited. Nyligen de undertecknade en US $ 35m lån affär och en $ 15.000.000 kredit med Bank of China för att hjälpa sin nya kinesiska fabrik. Making of 28 miljoner gård produktionsanläggning är på gång och de antar att erbjuda högkvalitativa BLÅJEANS till sina kunder från första halvåret 2007.

Cone Denim (Jiaxing) Anläggningen kommer att ha en produktionskapacitet på nästan 30 miljoner meter per år. En vertikal drift kommer anläggningen etableras med den senaste tillverkningsutrustning för att bearbeta råbomull till färdig väv.

Inrättades 1891, har Cone Denim varit en viktig leverantör av denim till toppen denim kläder varumärken i över 100 år. Cone Denim har även fungerar i USA, Mexiko, Turkiet och Indien, och har expansionsplaner i pipeline vid Centralamerika och Kina att erbjuda bredare service och flexibilitet till kunder över hela världen.

Nya Holdings, som inrättades 1964 ägnar sig åt textilier, kläder och andra handels företag, också omfattar det garn och stickat och märkesvaror företag som Michael Kors och Pepe.
Fibre2fashion.com – ledande B2B portal och Marketplace för Global textilier, kläder och modeindustrin erbjuder Free Industri Artiklar, textilvaror, mode artiklar, industrirapporter, Teknik Artikel, Case Studies, Textilindustri nyhetsartiklar, Senaste modetrenderna, Textil Market Trends Reports och Global Industry Analysis.